Neobyčejně obyčejný a nesmyslně šťastný život.

Hračky a krásné maličkosti

9. 10. 2008 13:58
Rubrika: Nezařazené | Štítky: děti , hračky , muž , příroda , rodina , žena

Taky to máte tak, že když jste byli malí a měli třeba narozeniny, tak vás nejvíc automaticky zaujal ten největší dárek, protože největší v dětském věku znamenal zároveň ten nejlepší?


A teď, když už jste starší, tak se nejvíc těšíte, až rozbalíte ten nejmenší dáreček, který by mohl skrývat třeba náušnice? Vlastně to se týká pouze žen, muži jednak náušnice většinou nenosí a pak mám také občas pocit, že největší vzrušení pořád zažívají při rozbalování toho největšího  dárku, protože by tam mohlo být třeba veliké Ferrari na dálkové ovládání.

Ale z panenek většinou, milé dámy, stejně jednou vyrosteme(nebo si pořídíme poněkud živější panenku vlastní výroby), náušnice ztratíme a model autíčka zestárne(nebo se rozbije ovládání kvůli častému používání).

Ale co nezvládají lidé, tam zasahuje příroda.  Dává nám sice malé radosti a jen pro pár chvil, ale zato jich nabízí nepřeberné množství a jsou na každém kroku. My jsme ale často příliš zaneprázdněni námi zbožňovaným Ferrari nebo panenkou, která je tak živá, že nepotřebuje v zádičkách ani klíček aby chodila a brečí nejen když ji převrátíte hlavičkou dolů, že si těch krás ani nevšimneme. Naštěstí panenka má kromě chodících nožiček i očička, která opravdu vidí a to dokonce lépe, jak my, velcí dospělí, jak si často a rádi necháváme říkat, a mluvící pusinkou a funkční ručičkou nás, jejich majitelky, upozorní, že je tu něco krásného, co stojí za povšimnutí. A žena musí uznat, že je to opravdu nádherné a chce se o tu krásu podělit i s mužem, který zatím opodál prohání svého čtyřkolového miláčka.

A celé to má šťastný konec, protože čtyřčlenná skupinka(v lepším případě tříčlenná rodinka) obdivuje krásné květiny, voňavou louku, dovádějící psy, maličká koťátka, zpívajícího slavíčka, vznešené labutě, kachny ráchající se ve vodě, pohádkový východ Slunce, romantický západ Slunce, letní deštík, Vánoční bělostný sníh, kresby dědečka Mráze nebo pestrobarevně zbarvený les.

Zobrazeno 1932×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio